A bajnoki címért csatáznak Mads Østbergék

Oszd meg a bejegyzést!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email

Utolsó fordulójához érkezett az idei magyar rallybajnokság, ahol a Citroën Rally Team Hungary egy világbajnok párost indított. Mads Østberg és Torstein Eriksen a WRC2 sorozatban is érdekelt volt, emiatt két magyar versenyen nem tudtak rajthoz állni. Ennek ellenére a zárófutam előtt még akár a bajnoki címre is esélyesek. Ennek szellemében várják a Tagai Racing Technology által felkészített Citroën C3 Rally2 versenyautóval a zempléni viadalt, ami egyben beleszámít az Európa bajnokság értékelésébe is.

Spanyolországban fejezte be a WRC2 szezont a norvég páros. A világbajnokságon külön értékelik a pilóták és a navigátorok teljesítményét, a futam elején egy defekt elvette a lehetőségét annak, hogy mindketten újra bajnokként ünnepeljenek, de a navigátori címért nagyot harcolt a norvég duó és az utolsó szakaszt is megnyerve Torstein Eriksen navigátorként újra a WRC2 világbajnoka lett!

Ilyen előzményekkel érkeztek a fiúk a Rally Hungary-t megelőző tesztre. „Nem úgy alakult a szezonunk, ahogy azt elterveztük.” – mondta kicsit szomorúan a norvég világbajnok. „De most itt vagyunk újra Magyarországon, nagyon szép környezetben versenyezhetünk és csak erre összpontosítunk!”

Az Európa bajnokság szinte teljes élmezőnye benevezett a futamra, ami külön inspiráló a Citroën Rally Team Hungary párosa számára. „Sokan indultak már korábban ezen a versenyen, így ők egy kicsit előnyben vannak velünk szemben, de megpróbáljuk a múlt heti formánkat hozni és bízunk benne, hogy mi is és a nézők is nagyon fogják élvezni a küzdelmeket!”

A Tagai Racing Technology által felkészített Citroën C3 Rally2 versenyautóval két futamgyőzelmet szerzett a csapat a szezonban és annak ellenére, hogy két versenyen nem indultak, matematikailag még bajnoki esélyesként állhatnak oda a rajthoz. „Nagyon gyorsak a magyar srácok, jól ismerik a pályákat, de a viking vér hajt bennünket, az autónk nagyon jó, megpróbáljuk a legtöbbet kihozni magunkból.”

Péntek délután egy superspeciállal kezdődik a Rally Hungary Máriapócson, szombat és vasárnap a zempléni pályákon versenyez a több, mint 150 páros és vasárnap este a nyíregyházi céldobogón ünnepelhetnek a bajnokok. Az eseményt a magyar SportTV és az EuroSport is közvetíti.

Még több bejegyzés

Fordulhatna a széljárás

Bosszantó. Balszerencsés. Feledhető. Hosszan lehetne sorolni az ilyen és ehhez hasonló jelzőket Velenczei Ádám tavalyi bajnoki szereplésével kapcsolatban. Semmi, de

Tovább »