Befolyásolhatja az időjárás

Oszd meg a bejegyzést!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email

Az előttünk álló hétvégén a Q8 Oils Ózd-Eger Rallyval folytatódik a hazai bajnokság. A mezőny óriási, hiszen az összes bajnoki osztályt tekintve több mint kétszáz egység adta le indulási szándékát. A pandémiás időszak után most egy olyan rendezvényt tartanak, ahol védettségi igazolvány felmutatása mellett már a nézők is részt vehetnek. A program pedig szintén azokat az időket idézni, amelyek a vírus előtti évekre voltak jellemzőek.

Pénteken proglóg az ózdi stadionban, szombaton hegyháti, vasárnap pedig Eger környéki, aszfaltos gyorsasági szakaszok várnak a mezőnyre. Az OBC, az ORC és a Historic egységei mindhárom nap versenyeznek, a Rallye2 pénteken és szombaton, míg a Rallye3-as párosok vasárnap lesznek láthatóak. Az ORB-ben a szezonnyitó után jól állnak a borsodi párosok. A pontversenyben a címvédő Hadik András, Kertész Krisztián kettős vezet, utánuk azonban Csomós Miklós és Nagy Attila nevét találjuk az értékelésben. Csomósék az abaúji szezonnyitón stabilan és gyorsan autóztak, ami meghozta a várt eredményt.

– Turánék óvása miatt ugyan még a pontszámok nincsenek meg, ettől függetlenül elégedettek lehetünk, a tavalyihoz hasonlóan ismét jól sikerült az évkezdet – mondta a csapat sárospataki bázisán Csomós Miklós. – Nagyon nehéz az idei bajnokság, ezért minden egyes részsikert, valamennyi megszerzett pontot meg kell becsülni. Boldogkőváralján bekeztünk, később sokkal észszerűbben mentünk, és a végén még taktikáztunk is. Tudtuk, hogy Gryazin eredménye nem számít, így a lehető legtöbbet hoztuk ki abból a futamból.

A Q8 Oils Ózd Eger Rally azonban más lesz. A versenynapok és a táv szempontjából is, igaz a teljesítendő kilométerek két napra oszlanak el. Csomósék ugyan összkeresek autóval még nem mentek ezeken a szakaszokon, ugyanakkor a pályák nem ismeretlenek számukra. Azt szeretnék, ha a négy héttel ezelőtti formájukat az esztendő második viadalára is át tudnák menteni.

– A program alapján jó versenynek nézünk elébe. Külön-külön már mentünk ezeken a gyorsokon, most viszont egyben kell teljesíteni az Ózdhoz és Egerhez közeli pályákat. Nehéz megmondani, hogy mi dönthet majd. Az elején egész biztos, hogy bekezdünk, aztán a stopper majd megmutatja, hogy ez mire elegendő – folytatta Csomós Miklós. – Ismét pokolian kemény lesz a mezőny. Jön a két világbajnok, Mads Ostberg valamint Jan Kopecky, de a hazai riválisokról sem szabad megfeledkezni. Nagyszerű érzés ilyen erős ellenfelekkel csatázni. Ez az, ami a mi fejlődésünket is egyértelműen elősegíti.

Csomós Miklós szerint az időjárás is nagyban befolyásolhatja az idei második futam kimenetelét. A hétvégére ugyanis változatos, akár esős körülmények is fogadhatják a párosokat, és a nézőket.

– Nagyon örülünk, hogy végre a szurkolók látogathatják a rendezvényeket, elválaszthatatlan részei a versenyeknek – tette hozzá Csomós Miklós. – Bízom benne, hogy már a pénteki prológra nagyon sokan ellátogatnak, és a szakaszokra is sokan lesznek kíváncsiak. Egy kicsit ünnepre készülünk, mert hosszú ideje nem volt olyan verseny, mint amilyen most lesz. Az autónk rendben van, felkészítettük, csak rajtunk múlik majd, hogy milyen eredményt tudunk elérni Ózdon és Egerben.

Információk
Q8 Oils Ózd-Eger Rally
Időpont: 2021. május 14-16.
Prológ helyszíne: Ózd, Városi Stadion, 05.14 – 15.30
Gyorsasági szakaszok száma: 14
Gyorsasági szakaszok burkolata: aszfalt
Díjkiosztó: Eger, Dobó tér – vasárnap 18.01

Még több bejegyzés

Fordulhatna a széljárás

Bosszantó. Balszerencsés. Feledhető. Hosszan lehetne sorolni az ilyen és ehhez hasonló jelzőket Velenczei Ádám tavalyi bajnoki szereplésével kapcsolatban. Semmi, de

Tovább »