Elérhetőnek tartják a futamgyőzelmet

Oszd meg a bejegyzést!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email

A tavalyi esztendőben üstökösként robbant be a hazai ralisport élmezőnyébe Csomós Miklós és Nagy Attila. A korábbi Rallye2-es bajnok majd Peugeot Kupa győztes egység az R5-ösök között sem mozgott idegenül, amit már az első futamon elért pódiumos helyezéssel bizonyítottak. Később ugyan nem úgy érkezetek a bajnoki pontok, ahogy szerették volna, ám a tavalyi tanuló esztendő után, idén már komolyabb terveket szeretnének megvalósítani. Csomós Miklós azért dolgozik, hogy belépjen a futamgyőztesek elit táborába.

Kevés olyan versenyző van a magyar ralibajnokságban, akik ennyire tudatosan építették volna fel a pályafutásukat. Csomós Miklós és Nagy Attila nyolc éve egymást segítve érték el a sikereket. Minden lépcsőfokot betartottak, az amatőr futamoktól indulva, a másodosztály és a Peugeot Kupa megnyerését követően jutottak el odáig, hogy 2020-ban felvehették a küzdelmet az ország leggyorsabb párosaival.

– A részeredményeink és az év végi ötödik helyezésünk magasan felülmúlták azt az elvárást, amit magunkkal szemben támasztottunk – tekintett vissza a csapat sárospataki központjában Csomós Miklós. – Már az első versenyünkön szakaszt nyertünk, a végén pedig felkapaszkodunk a pódiumra. Ennél még jobban nézett ki, hogy a nyíregyházi Európa-bajnoki futamon egy-egy szakasz erejéig Európa leggyorsabb pilótáival is fel tudták venni a harcot. Ezt a formát szeretnénk megtartani, és előre lépni a hazai sorozatban. Egy év tapasztalat áll mögöttünk a technikával kapcsolatban is, amit igyekszünk idén kamatoztatni.

A sárospataki Borsod Talent Motorsport Egyesület versenyzői már hetek óta a szezonnyitóra készülnek. Az I. Therwoolin Boldogkő Rallyt április közepén rendezik meg az abaúji régióban, ahol régen használt aszfaltos pályák várnak a mezőnyre.

– Idén először a máriapócsi Rabócsi Ringen ülhettünk a versenyautónkba, ahol bemutattuk a Skoda Fabia R5 új dizájnját is – folytatta Csomós Miklós. – Fizikailag és fejben is nagyon készülünk már a szezonra, hetek óta aktívan edzünk. A szezonnyitó pályáinak kihirdetését követően pedig számos belső kamerás felvételt kerestünk és néztünk meg a pályákról. Érdekes, és izgalmas lesz, hiszen az ORB-ben ezeket a gyorsokat több mint tíz éve nem használták, mi először versenyzünk majd rajtuk. Elképzelhető, hogy ez némi hátrányt jelent majd, de biztos vagyok benne, hogy a többiek sem tudják fejből a kanyarokat és a féktávokat. Nagyon várjuk már, hogy végre elkezdődjön a bajnokság, régen versenyeztünk, ki vagyunk már éhezve.

Csomós Miklós egy kézzelfogható célkitűzésről is beszélt. Amellett, hogy továbbra is a legjobbak közé szeretnének tartozni, nem titkolt vágyuk, hogy magyar bajnoki futamot nyerjenek idén.

– 2021-ben szeretnénk megszerezni első abszolút futamgyőzelmünket – jelentette ki Csomós Miklós. – Erről a vágyunkról még akkor sem mondunk le, ha ebben az évben ezért a kategória világbajnokával is fel kell vegyünk a versenyt. Nem beszélve a hazai bajnokság legjobbjaival, akik minden évben gyorsulni tudnak. Ettől függetlenül nem feltartott kezekkel állunk oda a rajtvonal mögé, ígérjük, hogy az első gyorsaságitó odatesszük magunkat.

Még több bejegyzés

Fordulhatna a széljárás

Bosszantó. Balszerencsés. Feledhető. Hosszan lehetne sorolni az ilyen és ehhez hasonló jelzőket Velenczei Ádám tavalyi bajnoki szereplésével kapcsolatban. Semmi, de

Tovább »