Fordulatokban gazdag, eredményben bizonytalan

Oszd meg a bejegyzést!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email

Látványos pillanatokban és váratlan eseményekben nem volt hiány a szezonnyitó I. Therwoolin Boldogkő Rallyn, ahol Turán Frici és Bagaméri Laci a nemzetközi élmenőkkel is felvette a ritmust.

– Jól kezdtük a versenyt, komoly tempóval indultunk neki az első körnek és úgy érzem, ezt alapvetően végig meg is tudtuk őrizni – értékelte az eseményeket Turán Frici. – A változó körülményekre talán egy kicsit lassabban reagáltunk, ugyanis idén még nem volt vizes tesztünk. Emiatt változtattunk is a Next Auto Polo-n néhány dolgot, újra ki kellett találnunk, hogy teljesít a legjobban az autó vizes terepen. Az utolsó gyorsasági szakaszt, a power stage-t a magyar értékelésben meg tudtuk nyerni, ami nagyot lendített az önbizalmunkon is.

Turán Frici navigátora, Bagaméri Laci is elégedett volt az abaúji gyorsasági szakaszokon nyújtott teljesítményükkel.

-Összességében elégedett vagyok – jelentette ki Bagaméri Laci. – Látva az időjárási körülményeket, reggel még puhítottunk egy kicsit a Volkswagen Polo-n, hogy a dobálós szakaszokon is jól menjünk. Ugyan több gyorson hagytunk benne, de sikerült folyamatosan gyorsulnunk és felvenni a versenyt mind a WRC2-es világbajnokokkal, mind a fiatal magyar pilótákkal. Bízom benne, hogy ezt a formánkat át tudjuk menteni a következő versenyekre is, és még eredményesebbek leszünk.

Turán Frigyes az aszfaltos szezonnyitóval kapcsolatban kiemelte: nem volt hibamentes a versenyzésük. Egyszer lecsúsztak az útról, majd kétszer hozzáértek a gumilassítóhoz, ahol majd félpercet vesztettek, ám ez egy nehéz verseny volt mindenkinek.

-Minden csapat sokat agyalt, hogy milyen gumikat, taktikát, beállításokat válasszon, hiszen folyamatosan változtak a tapadási körülmények – emlékezett vissza a pilóta. – Nagyon jó élmény volt egy ilyen, nemzetközi élmenőkkel tarkított mezőnyben versenyezni, volt egy-két gyorsasági, ahol ezek a srácok megmutatták, miért lettek világbajnokok. Otsberg mellett a Polo-val Nikolay is nagyon gyorsan tudott menni. Ezekből tanulnunk kell. Tudom, hol kell gyorsulnunk, kielemezzük majd a felvételeket.

A Shell Helix Ultra versenyzőpárosa végül az abszolút magyar értékelésben a második helyen zárta a versenyt, míg a teljes Rally1-es mezőnyben az orosz Nikolay Gryazin és Hadik András mögött a harmadik helyet szerezték meg. Az eredmények azonban sajnos még nem hivatalosak, ugyanis a párossal szemben óvást nyújtottak be a versenyt követően, azzal az indokkal, hogy Friciék a verseny első szakaszán olyan Hankook gumiabroncsot használtak, ami nem felel meg az RVSZ I.30.4. pontjában foglalt, “széles körben publikált” és az RRVSZ 13.14. pontjában szereplő “könnyen elérhető” kritériumnak.

Mindezek értelmében a jelenlegi állás szerint a versenyben elért helyezésüket ugyan megtarthatják, azonban a verseny értékeléséből kizárásra kerülnek, így bajnoki pontot nem szereznek. A döntés ellen a Turán Motorsport fellebbezéssel élt, amelynek várják az eredményét.

Még több bejegyzés

Fordulhatna a széljárás

Bosszantó. Balszerencsés. Feledhető. Hosszan lehetne sorolni az ilyen és ehhez hasonló jelzőket Velenczei Ádám tavalyi bajnoki szereplésével kapcsolatban. Semmi, de

Tovább »