Gyűjtik a tapasztalatot

Oszd meg a bejegyzést!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email

A szezon elején a VFTS-t az EVO X-es Mitsubishire cserélte Foczkó Ákos és Madarász Szabolcs. A DVTK kettőse nagy várakozással vágott neki az ORC sorozatnak, a jó eredmények azonban egyelőre elmaradtak. A korábbi Rally2-es bajnok azonban a kezdeti zökkenőket és a megszerzett tapasztalatokat igyekszik felhasználni a következő idényre.

 • Eddig nem jól alakultak számotokra az idei bajnoki futamok.
 • Ez valóban így van. A bajnokság elején még pontosan nem tudtuk, hogy mi vár ránk, a hosszú Ladás időszak után mire leszünk képesek ezzel a technikával. A megszerzett tapasztalatok azt mutatják, hogy a kellő tempónk megvan, de néhány vezetői hiba, valamint technikai gondok meghiúsították azt, hogy a kategória élmezőnyével csatázzunk.
 • Emiatt csalódott vagy?
 • Természetesen mindenki a sikerért dolgozik, így mi is. Ebből a szempontból igen, de mi az EVO X-essel hosszabb távon tervezünk. Igyekszünk a dolgokat megfordítani, és a következő szezonban felhasználni mindent, amit idén megéltünk.
 • Ezek szerint a 4. Steelvent Nyíregyháza Rally akkor egy örömautózás lesz?
 • Dehogyis. Kőkeményen készülünk a szezonzáróra, hiszen csak így tudjuk magunkat folyamatosan építeni. Ehhez pedig muszáj feszegetni a határainkat, szeretnénk jól szerepelni, mert egy sikeres évzáró után nyugodtabb szívvel térhetnénk téli pihenőre. Talán valamivel a következő évi felkészülést is könnyebben indítaná el a pozitív élmény.
 • Élvezetes és izgalmas futamra van kilátás?
 • Abszolút, hiszen a zempléni gyorsasági szakaszok kiválóak, élmény ezeken a helyeken versenyezni. Vannak olyan részek, amelyek a korábbi évekhez képest újak lesznek a programban, de összességében nagyon szeretjük a zempléni gyorsokat és a Rabócsiringen valamint Nyíregyháza belvárosában is élmény megmutatni magunkat.
 • Nehéz volt a VFTS-ről átszokni az EVO X-es Mitsubishire?
 • Ég és föld, nem is lehet összehasonlítani a kettőt. Idén voltak ugyan kisebb csalódásaink, de ezeket igyekszünk az előttünk álló időszakban áthidalni. Hiszünk magunkban, mert ezt az utat a Ladával is végig jártuk. Sokat fogunk dolgozni azért, hogy a 2022-ben egy sikeresebb bajnokságot fussunk. Attól függetlenül, hogy nem sikerült célba érni sok kilométert levezettem, gyűjtöttem a kilométereket és a tapasztalatokat. Ugyanakkor az is tisztán látszik, hogy sokat kell még tanulnom.
 • Az őszi körülmények kiszámíthatatlanná teszik a 4. Steelvent Nyíregyháza Rallyt. Lehet erre készülni?
 • Ez a rali, jöhet az improvizáció. Szeretem, ha alkalmazkodni kell a körülményekhez, persze a normális határokon belül. A lehulló levelek, a hajnali és az esti hideg, a köd, a pára, az eső és a sár is beleszólhat ebbe a hétvégébe. Mindezekkel azonban szembe kell nézni, megoldóképesség szükséges hozzá, de úgy gondolom, ezzel nem vagyunk híján.

Még több bejegyzés

Fordulhatna a széljárás

Bosszantó. Balszerencsés. Feledhető. Hosszan lehetne sorolni az ilyen és ehhez hasonló jelzőket Velenczei Ádám tavalyi bajnoki szereplésével kapcsolatban. Semmi, de

Tovább »