Kevésen múlt a happy end

Oszd meg a bejegyzést!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email

Az utolsó gyorsasági szakaszon kellett megállnia, kereket cserélnie a Mads Østberg, Torstein Eriksen duónak a szezonnyitó I. Therwoolin Boldogkő Rallyn. A Citroën Rally Team Hungary versenyzőpárosa így az első helyezést kénytelen volt átadni legnagyobb riválisának. A norvégok gyors megoldóképessége most is előjött, hiszen a két percen belüli kerékcserének köszönhetően végül az abszolút ötödik helyre hozták be a Citroën C3 Rally2 versenyautójukat

Szerdán érkezett Magyarországra a Citroën Rally Team Hungary újdonsült párosa, a WRC2 2020-as világbajnoka, a Mads Østberg, Torstein Eriksen duó. Sűrű programja volt a legénységnek, hiszen az érkezés után azonnal online sajtótájékoztatót tartottak, másnap közösen teszteltek idei legnagyobb riválisukkal, az orosz Nikolay Gryazinnal, pénteken és szombaton a Boldogkő Rally pályáit járták és vasárnap reggel már első magyar bajnoki futamukon rajtoltak el.

Kilenc gyorsasági szakasz várt a mezőnyre, miközben mindenki az eget kémlelte. Az első körben még száraz pályákon, után a pedig folyamatosan változó körülmények között kellett megtalálni a legmegfelelőbb gumikat. Végig nagy csatában voltak az orosz párossal, végül az utolsó gyorsasági szakaszon, vezető helyről kellett megállnia Madsnek és Torsteinnek kereket cserélni. Az összeszokott páros kevesebb mint két perc alatt végzett a kerékcserével és nem boldogan, de profin behozták az autót a Boldogkő Vára melletti célba. Mads Østberg elkeseredett volt az utolsó gyorsaságin elveszített győzelem miatt.

-Defektet kaptunk a hosszú szakasz elején és muszáj volt kicserélnünk a kereket, hogy célba tudjunk érni – tekintett vissza a világbajnok ralis. – Számunkra újak ezek a gumiabroncsok, még meg kell ismernünk a korlátait. Nagyon jó tempót tudtunk autózni a hétvégén és nagyon értékes kilométereket tettünk meg újra a Citroën C3 Rally2 versenyautónkkal.

Torstein Eriksen is szomorúan nyilatkozott a célban, mint monda: 1 perc 50 másodpercet kaptunk az utolsó gyorson a kerékcserével együtt. Egyáltalán nem boldogok, mert nyerni szerettek volt a magyarországi szezonnyitón.

A páros a célceremónia után azonnal autóba pattant és Tagai Tamással közösen elindult Horvátországba, ahol hétfőn délelőtt már egy teszten vettek részt. Ezzel folytatva a felkészülést az idei első WRC2 világbajnoki futamukra, ahol szintén a Tagai Racing Technology biztosítja számukra a versenyautót.

-Beigazolódott, amit a futam előtt is mondtam. Kemény csaták lesznek egész évben. Régen voltak ilyen izgalmas versenyek Magyarországon, már alig várjuk a következőt – tette hozzá izgatottan Balkányi György, a Citroen hazai vezetője.

Még több bejegyzés

Fordulhatna a széljárás

Bosszantó. Balszerencsés. Feledhető. Hosszan lehetne sorolni az ilyen és ehhez hasonló jelzőket Velenczei Ádám tavalyi bajnoki szereplésével kapcsolatban. Semmi, de

Tovább »