Maximális élmény, maximális pontszám

Oszd meg a bejegyzést!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email

Nagyszerűen kezdődött az idei bajnokság a címvédő számára. Hadik András és Kertész Krisztián stabil teljesítményt nyújtott az I. Therwoolin Boldogkő Rallyn, amivel az eseményt a második helyen fejezték be, de a legtöbb pontot gyűjtötték, ami nagyon sokat érhet a folytatást tekintve.

Hadik András és Kertész Krisztián szerezte a legtöbb bajnoki pontot az I. Therwoolin Boldogkő Rallyn. A DVTK SE kettőse a második legjobb idővel zárta a szezonnyitót, ám a győztes eredménye nem számít bele az éves értékelésbe. Nikolay Gryazin ugyanis olyan abroncsokat használt az abaúji gyorsasági szakaszokon, amely hazánkban nem engedélyezett. Az orosz kiválóság egyébként is tesztelési szándékkal érkezett hazánkba, így tisztában volt azzal, a feltett gumi nem felel meg az előírásoknak. Gryazin a rendezvényt megnyerte, de bajnoki pontokat nem kapott.

Hadik András és Kertész Krisztián viszont igen. A győzelemért 25-öt, amit az utolsó szakaszon további hárommal gyarapítottak. A Kányi elágazás és Hernádvécse között a harmadik legjobb időeredménnyel jöttek le, ám az előttük végzett Gryazin, és az ugyancsak szabálytalan abroncsokat használó és hétfőn kizárt Turán Frigyes idejét itt sem veszik figyelembe. Hadik András így érthetően elégedetten értékelt Boldogkőváralján, az idei nyitó futam céljában.

-Természetesen nagyon örülünk ennek a sikernek, mindig jó érzés így kezdeni egy szezont, ami természetesen lendületet is adhat a további versenyekkel kapcsolatban – fogalmazott a DVTK SE ralisa. – El kell ismerni azonban azt is, hogy elég nagy szerencsénk volt. Egyszer sem vezettük a versenyt, de azt tudni kell, hogy világbajnokságon is érdekelt ellenfeleink voltak. Mögöttünk voltunk stabilan a harmadik helyen, de az utolsó gyorsaságin Ostberg defektet kapott, amit a pályán kellett kicserélnie. Ott veszített annyi időt, hogy eléjük kerülünk, azt pedig tudtuk, hogy Gryazin eredménye nem „játszik” majd.

Hadik András szerint az R5-ös, MK II-es Ford Fiestával kapcsolatban tavaly év végén elindultak egy új úton, amely jónak tűnik. A beállítások terén ismét sok mindent kipróbáltak, ezúttal a száraz időjáráson túl, a vizes körülményekkel kapcsolatban is szereztek némi tapasztalatot. Az I. Therwoolin Boldogkő Rallyn utolsó körét ugyanis szakadó esőben tették meg a párosok.

-Folyamatosan állítgattam, nem csak a szervizparkban, hanem még a szakaszok között is csináltam vele egy-két dolgot – avatott be a részletekbe Hadik András. – Érdekes, de esőben egyáltalán nem mentünk még ezzel az R5-össel, és igazából nem is tudtuk, hogy mit tegyünk vele, hogy a vizes pályán is a lehető legtöbbet hozzuk ki belőle. Ezen még dolgozunk kell, annak viszont örülünk, hogy egész évben egy világbajnokkal egy mezőnyben mehetünk, mert ez számunkra egyértelműen fejlődési lehetőséget biztosít.

Hadik András és Kertész Krisztián legközelebb május közepén ül ismét versenyautóba. A hazai bajnokság ugyanis a Q8 Oils Eger-Ózd Rallyval folytatódik. Az egykori kohászvárosban miskolci mintára salakprológot is terveznek, másnap hegyháti, majd Eger környéki, aszfaltos szakaszok következnek. A rendező bízik benne, hogy akkor már nézők is látogathatják az eseményt.

Még több bejegyzés

Fordulhatna a széljárás

Bosszantó. Balszerencsés. Feledhető. Hosszan lehetne sorolni az ilyen és ehhez hasonló jelzőket Velenczei Ádám tavalyi bajnoki szereplésével kapcsolatban. Semmi, de

Tovább »