Nagyot csatázna Bacsa

Oszd meg a bejegyzést!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email

Bombarajtot vett Bacsa Tamás és Hanyik Gergely, hiszen az I. Therwoolin Boldokő Rallyt több mint három perces előnnyel nyerték meg. Egy kisebb műszaki hibát leszámítva tökéletes versenyt futottak, ellenben a nagyobb riválisoknak bőven akadt gondjuk. Ez is kellett ahhoz, hogy a szezonnyitó utolsó részében már csak arra törekedtek, hogy épségben lehozzák a Mitsubishit. Ezt megtették, így az ORC-ben aratott győzelem után önbizalommal várják a folytatást.

– Természetesen örülünk a sikernek, de egyáltalán nem altatjuk el magunkat – tette hozzá Bacsa Tamás. – A legnagyobb ellenfelek ugyanis időnap előtt kiálltak, ami megkönnyítette a dolgunkat. Nagyon sajnálom Kazár Mikit, aki hamar megcsinálta a rumlit, Gyarmati Arielék pedig műszaki hiba voltak kénytelenek feladni a küzdelmet. Nagyon szerettünk volna velük harcolni, mert a sikernek akkor van komoly sportértéke, ha szoros küzdelemben, férfias csatában szerzi meg az ember. Ez most így alakult, a harmadik gyorson egyébként nekünk volt egy osztóműproblémánk, amit a szervizben sikerült orvosolni. Egyébként nagyon jó verseny volt, igazi rali-pályákon, ami számomra újdonságnak számított, hiszen a magyar mezőny nagyon régen használta ezeket a gyorsasági szakaszokat.

A Q8 Oils Ózd-Eger Rallyn is lesz újdonság. Elég csak azt említeni, hogy két korábbi rendezvényt ezúttal egybe gyúrta a rendező. A pénteki ózdi prológ után a sokak által közkedvelt hegyháti pályáka használja a teljes mezőny, majd Eger környékén zárul az aszfaltos hétvége.

– Nagyon örülök, hogy ismét eljövünk Ózd irányába, Királd ugyanis a szívem csücske. Egyszerűen fantasztikus – lelkendezett Bacsa Tamás. – Sáta is nagyszerű szakasz igazi ralis gyorsasági, ahol a tempó és a technikai tudás is egyértelműen megmutatkozik. A kör jellegű lebonyolítás is érdekességet jelent, olykor kellenek az ilyen változtatások, mert színesítik a futamot. Nagyon remélem azt is, hogy a nézők teljes létszámban visszatérhetnek a pályák szélére. Nélkülük semmi nem olyan, mint azelőtt. Nagyon rossz volt úgy menni, hogy csupán egy-két gombázóval, kirándulóval találkoztunk. Normál esetben még ha nem is halljuk, de érezzük a biztatást, a másik pedig ha becsúszunk, akkor kik tolhatnak ki minket? A nézők. Ebből a szempontból is lényeges, hogy jöhetnek a rendezvényre.

A kategóriával kapcsolatban Bacsa Tamás további menők csatlakozását várja. Nagyon hiányolta Abaújban Hevesi Istvánt és Rongits Attilát, utóbbival kapcsolatban már olyan információkkal rendelkezik, hogy Ózdon és Egerben ott lesz a többiek között. Mint ahogyan Friedmann Zsolt is.

– Ezek mind-mind jó hírek. Küzdjünk, csatázzunk, dőljön el minden a pályán. Mindenki akkor tud jelentősen fejlődni – fogalmazott Bacsa Tamás. – Az eredményes szezonnyitónak köszönhetően jól állunk a bajnokságban, de messze még a vége. Komoly csaták várnak ránk, már májusban is. Az Eger környéki szakaszok is jók lesznek, igaz itt a tavalyi belső felvételekre egy az egyben támaszkodhatunk. Bízom benne, hogy komoly versenyben tovább tudjuk folytatni a jó szereplésünket.

Még több bejegyzés

Fordulhatna a széljárás

Bosszantó. Balszerencsés. Feledhető. Hosszan lehetne sorolni az ilyen és ehhez hasonló jelzőket Velenczei Ádám tavalyi bajnoki szereplésével kapcsolatban. Semmi, de

Tovább »