Ostberg a bajnoki címért érkezett hazánkba

Oszd meg a bejegyzést!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email

Nem lesz egyszerű dolga a teljes magyar élmezőnynek az idei magyar ralibajnokság nyitó futamán. A mezőny ugyanis olyan külföldi sztárokkal erősödött, akik nemzetközi szinten is komoly eredményeket tettek le az asztalra. A sor elejére kívánkozik a WRC2 tavalyi világbajnoka, aki a tervek szerint teljes szezont fut majd hazánkban. A norvég Ostberg Mads nem titkoltan szeretne a magyar sorozatban az élen végezni.

-Ez a program a WRC2 sorozatra való felkészülésünk része, de rendkívül nagy bennünk a motiváció, és nagyon várjuk már, hogy Magyarországon versenyezhessünk. Tagai Tamás, a Taga Racing Technology vezetője sokat segít, jegyzeteket készített a számunkra a magyar futamokról, a ránk váró gyorsasági szakaszokról. Fel vagyok készülve arra, hogy kemény csatákat fogunk vívni a magyar indulókkal.

Mads Ostberg tevékeny résztvevője volt a Citroën C3 Rally2 versenyautó fejlesztésének. Tesztpilótaként mindent tud a március elején homologizált újdonságokról, melyek azt a célt szolgálják, hogy a Citroën technikája minden körülmények között a leggyorsabb legyen. A norvég kiválóság nem csak versenyen vezette a Citroën C3 Rally2-őt, hanem a fejlesztésbe is rengeteg beleszólása volt.

-A márka fejlesztői csapatának tagjaként az egész folyamatban részt vettem. Sokat dolgoztunk az autón, ami szerintem még jobb lett, mint volt. – tette hozzá immáron Boldogkőváralján Ostberg Mads. – A sok kis apró finomítás mellett talán a legfontosabb előrelépést az erőátviteli rendszerben, a fékrendszerben és az aerodinamika terén értük el. Az új differenciálművel jobban kezelhető lesz az autó, ez különösen a felhordásos, saras részeken lesz érezhető. Az aerodinamikai fejlesztések nagyobb leszorítóerőt biztosítanak majd a tempós részeken. Versenyzőként azonban számomra az a legfontosabb, hogy minél nagyobb teljesítményt sajtoljunk ki a motorból, és ez is sikerült.

Még több bejegyzés

Fordulhatna a széljárás

Bosszantó. Balszerencsés. Feledhető. Hosszan lehetne sorolni az ilyen és ehhez hasonló jelzőket Velenczei Ádám tavalyi bajnoki szereplésével kapcsolatban. Semmi, de

Tovább »