Rendezői Közlemény

Oszd meg a bejegyzést!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email

Kérjük a rallye rajongókat, hogy a verseny jogszabályoknak megfelelő és problémamentes lebonyolítása érdekében a versenyt otthonról, az internetes közvetítéseken keresztül kövessék, mert a hatályos rendelkezések kizárólag nézők nélkül teszik lehetővé a verseny megrendezését. Kérjük ezt azért, hogy a jövőben is lehessenek versenyek, és mielőbb személyesen is találkozhassunk a pályák mellett.

A rendező a versenyen részt vevők figyelmét felhívja az I. Therwoolin Boldogkő Rally verseny kiírásában közzé tett védelmi intézkedések betartására. Fentieknek megfelelően a verseny nézők elől elzártan kerül megrendezésre, vagyis a verseny gyorsasági szakaszai, szervizparkja és a versenyirányítás látogatása nézők számára szigorúan tiltott. A gyorsasági szakaszokon kizárólag sárga megkülönböztető mellényt viselő pályabiztosítók, sportbírói mellényt viselő sportbírók és az írott, illetve elektronikus sajtó, MNASZ média mellényt viselő akkreditált képviselői tartózkodhatnak.

Maszk viselés, és a távolságtartás szabályait ezen személyek is kötelesek betartani. A versenyre nevezett versenyzők sportolóként, a versenyző pároshoz tartozó technikai személyzet, pedig sportszakmai személyzetként vehet részt az eseményen, illetve ilyen minőségben tartózkodhat a szálláshelyen. Erről a rendező a versenyzőknek és a technikai személyzetüknek igazolást állít ki. A technikai személyzet nem rendelkezik semmilyen törvény általi megkülönböztetéssel, így a versenyt ők sem nézhetik. Megkérünk minden versenyzőpárost, hogy személyzete figyelmét hívja fel ezen rendelkezések betartására.

A szerviz területen a 2 fős versenyzőpáros mellet 6 fős technikai személyzet tartózkodhat. A veszélyhelyzetre vonatkozó jogszabályok előírásai közül kiemelten felhívjuk a figyelmet a verseny teljes területén a kötelező maszkviselés és az előírt minimum 1,5 méteres távolság betartására. A veszélyhelyzetre vonatkozó jogszabályok betartását a rendező megbízása alapján külön biztonsági személyzet és kiemelten a rendőrség is ellenőrizni fogja. A veszélyhelyzet védelmi előírásait megszegő emberekkel szemben szigorú szankciókat fog alkalmazni. Amennyiben tömeges szabályszegés történik, abban az esetben a rendezvényt leállítják, s a verseny folytatását megtiltják!

A verseny teljes időtartama alatt a versenyzőpáros felel a saját és a technikai személyzete magatartásáért, illetve a versenykiírásban és jelen közleményben meghatározott szabályok, valamint a veszélyhelyzetre vonatkozó jogszabályok teljes mértékben történő betartásáért. A szabályok be nem betartása esetén a versenyzőpáros első esetben felszólításra, második esetben automatikusan kizárásra kerül.

Bízunk benne, hogy a jövőbeni versenyek érdekében mindannyian komolyan veszitek a biztonsági előírásokat, és hamarosan szabadon találkozhatunk a pályák mellett.

Sportbaráti üdvözlettel:
Adamovits Márk
Az I. Therwoolin Boldogkő Rally rendezőbizottságának vezetője

Még több bejegyzés

Fordulhatna a széljárás

Bosszantó. Balszerencsés. Feledhető. Hosszan lehetne sorolni az ilyen és ehhez hasonló jelzőket Velenczei Ádám tavalyi bajnoki szereplésével kapcsolatban. Semmi, de

Tovább »