Turáné a prológ

Oszd meg a bejegyzést!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email

A Rally2 teljes mezőnye után a Historic párosai, végül pedig az ORB/ORC egységei mutatták meg magukat az ózdi stadionban. A Q8 Oils Ózd-Eger Rally felvezető eseményén nagyon sokáig Kolencsik Balázs 1:12,3-as időeredménye volt a legjobb, amit az ORC Mitsubishik érkezése adott át a múltnak. Ekkor a salakmenő, korábbi négyszeres magyar bajnok Kazár Miklós lépett oda alaposan a gázra, 1:05,6-al egészen az élmezőny érkezéséig tartani tudta a legjobb időeredményt. A hajrában aztán Velenczei Ádám, Vizelli Károly és Bodolai László is megmutatta, hogy az R5-ösökkel milyen gyorsan lehet közlekedni a salakon, de ekkor még két páros hátra volt.

Turán Frigyes szenzációsan ment, és átvette a vezetést, miután 2,2 másodperccel gyorsabb volt a címvédő Hadik Andrásnál. A végén a két világbajnok egy párban ment, Kopecky és Ostberg külön csatájából előbbi jött ki győztesen, ám Turán idejét nem tudták megjavítani, aki így megnyerte az ózdi stadionban megrendezett prológot.

Q8 Oils Ózd-Eger Rally
Prológ végeredmény

  1. Turán Frigyes, Bagaméri László         (Volkswagen Polo R5) 1:03,6
  2. Jan Kopecky, Jan Hlousek                 (Skoda Fabia Rally2 EVO) +0,6
  3. Velenczei Ádám, Bacigál Igor           (Skoda Fabia R5 EVO) +1,2
  4. Vizelli Károly, Nagy Péter                 (Skoda Fabia R5) +1,5
  5. Bodolai László, Deák Attila               (Ford Fiesta R5 MK II) +1,5
  6. Kazár Miklós, Dallos Ferenc              (Mitsubishi Lancer EVO 9) +2,0

Még több bejegyzés

Fordulhatna a széljárás

Bosszantó. Balszerencsés. Feledhető. Hosszan lehetne sorolni az ilyen és ehhez hasonló jelzőket Velenczei Ádám tavalyi bajnoki szereplésével kapcsolatban. Semmi, de

Tovább »