Vezetés, defekt, küzdelem, pódium

Oszd meg a bejegyzést!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email

Turán Frigyes és Bagaméri László tempósan kezdte a kétnapos Salgó Rallyt,  és küzdelmekben gazdag versenyhétvégét zártak a Salgótarján környéki pályákon. A páros a harmadik gyorsasági szakaszt követően egy defekt miatt ugyan hátrébb csúszott az összetettben, de végül a pontszerző, abszolút ötödik helyre hozta be a Volkswagen Polo GTI R5-öt.

  • Küzdelmes versenyhétvége van a hátunk mögött, alapvetően jól indult számunkra a futam – kezdte beszámolóját Turán Frigyes. – Jó taktikán voltunk és a tempónk is megfelelőnek bizonyult. Felkészülten vágtunk neki a bajnokság harmadik hétvégéjének, és az autónk is rendben volt. A harmadik gyorsasági szakaszt követően át is vettük a vezetést az összetett értékelésben. A negyedik gyorson azonban kaptunk egy defektet, ennek következtében egy percet veszítettünk, így nyilvánvalóvá vált, hogy a dobogó megszerzése innentől kezdve  nem lehet reális cél

Az esettel kapcsolatban Bagaméri László kiemelte: a defektet követően egy céljuk volt, hogy az abszolút tizedik helyről, gyorsról-gyorsra feljebb kapaszkodjanak,  a végére odaérjenek a pódiumra, és a lehető legtöbb pontot szerezzék.

  • Mindent megtettünk ezért, keményen küzdöttünk, a harmadik körben az autó beállításain is változtattunk egy kicsit, ami nagyon jó irányba vitt minket – tette hozzá Turán Frigyes navigátora. – A szakaszeredmények szempontjából a hajrában végig az első háromban tudtunk autózni. Jelentősen javítva, sikerült feljönnünk az ötödik helyre, ezért elégedettek lehetünk. Ugyanakkor, ha nincs a defekt, akkor a TOP3-ba lehettünk volna, ezért kicsit sajnálom ezt a hétvégét. A ralisport azonban ilyen, ez abszolút benne van, bárkivel előfordulhat. Most velünk esett meg.

Turán Frigyes a rendezvénnyel is elégedett volt, hiszen a 2021-es Salgó Rallyn olyan pályákat használhattak, amely versenyzőnek és szurkolónak egyaránt kedvére való.

  • Ez egy jó verseny volt, fárasztó pályákkal, szuper időjárással és sok szurkolóval, akik végig motiváltak minket – tette hozzá Turán Frigyes. –  Most csak pár hét és újra autóba ülhetünk, ugyanis június végén a Mecsek Rallye-n találkozunk. Már nagyon várom, mert szeretném, ha végre idén már a szerencse is mellénk állna.

Még több bejegyzés

Fordulhatna a széljárás

Bosszantó. Balszerencsés. Feledhető. Hosszan lehetne sorolni az ilyen és ehhez hasonló jelzőket Velenczei Ádám tavalyi bajnoki szereplésével kapcsolatban. Semmi, de

Tovább »