Fordulhatna a széljárás

Oszd meg a bejegyzést!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email

Bosszantó. Balszerencsés. Feledhető. Hosszan lehetne sorolni az ilyen és ehhez hasonló jelzőket Velenczei Ádám tavalyi bajnoki szereplésével kapcsolatban. Semmi, de tényleg semmi nem jött össze a tehetséges versenyzőnek, mintha az égiek is összeesküdtek volna ellene. A múlt azonban lezárult, az új bajnokság rajtjával a kesergés helyett újra a várakozásokat lehet megfogalmazni. Velenczei Ádám idén is szeretne a Rally1-es bajnokság legjobbjai között autózni, de a helyezések szempontjából óvatosan fogalmaz.

  • Tavaly megtanultam, hogy minden szempontból visszafogottan kell nyilatkozni. Tudtam, hogy az autóm jó, mi is készen állunk egy sikeres szereplése, mégsem jött össze. Úgyhogy az idei szezonnal kapcsolatban óvatos vagyok – szögezte le előre Velenczei Ádám. – Természetesen nagyon szeretnénk harcban lenni a legjobb helyezésekért, és továbbra is az élmezőnyhöz soroljuk magunkat. Ettől függetlenül nem támasztunk magunkkal szemben olyan elvárásokat, aminek esetleg nem tudnánk megfelelni. Felkészülten tesszük a dolgunkat, aztán a gyorsasági szakaszokon majd kiderül, hogy ez mire lesz elegendő. Idén is rendkívül erős lesz a magyar bajnokság, öt-hat páros közül kerül majd ki idén is a legjobb. Reménykedem benne, hogy magunkat is közéjük sorozhatjuk.

Bacigál Igor az ERC sorozatban Herczig Norbert csapattársaként folytatja ebben az esztendőben, ezért Velenczei Ádám mellett is új navigátor diktálja majd az itinert. A szécsényi versenyző jó barátjával, Vánsza Zsolttal osztja meg belülről a Fabiát, akivel egyébként korábban már autózott együtt. Ádám biztos benne, hogy az együttműködés ezúttal is jól fog működni.

  • Pozitívum, hogy hazai környezetben kezdjük a bajnokságot, a Rally2-es EVO Fabiat pedig továbbra is a Topp Cars csapata készíti fel számunkra. A közös munka már három éve tart, nagyon elégedett vagyok a munkájukkal – fogalmazott a nógrádi ralis. – A Salgó Rally? Szívemhez nagyon közel áll. Nemcsak azért, mert itthon vagyok, hanem azért is, mert a korábbi években többször is dobogóra állhattam. Igaz, hogy a nagy áttörés, a győzelem ideje még nem jött el, ám az elmúlt öt futamból négyszer a dobogón zártam. 2017-ben, ’18-ban, ’19-ben és ’20-ban is harmadiként fejeztem be az eseményt, ez a tény pedig optimizmussal tölt el a mostani versennyel kapcsolatban is. Hosszú szünet telt el az utolsó verseny óta, ezért nagyon várom már, hogy elkezdődjön az új bajnokság. Egy jó eredménnyel lezárnánk a peches múltat, hogy onnantól kezdve már csak előre tekintsünk.

Még több bejegyzés

Fordulhatna a széljárás

Bosszantó. Balszerencsés. Feledhető. Hosszan lehetne sorolni az ilyen és ehhez hasonló jelzőket Velenczei Ádám tavalyi bajnoki szereplésével kapcsolatban. Semmi, de

Tovább »