Legendák előtt tisztelegnek

Oszd meg a bejegyzést!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email

Újból beszáll a rali vérkeringésébe Molnár István és Fekete Zsolt. A páros több éves barátsággal a hátuk mögött ismét a Salgó Rallyn állnak rajtvonalhoz. Ezúttal előfutóként. Salgótarján polgármestere tehát ismét hazai környezetben bizonyíthat navigátorként. Ismerős pályákon, ismerős terepen, vélhetően fantasztikus hangulatban.

  • Mikor ültetek először együtt versenyautóban?
  • Ha jól emlékszünk, akkor 2017-ben fertőztem meg Zsoltot, mikor eleget tettem egy fantasztikus felkérésnek, miszerint Salgótarján polgármestere navigálna nekem egy Citroen C2R2-ben. Mondanom sem kell, hogy mindketten nagyon jól éreztük magunkat. Tudjátok, mint a Casablancában: “I think this is the beginning of a beautiful friendship…”, vagyis “Azt hiszem, ez egy gyönyörű barátság kezdete…” volt, ami azóta is tart – mondta Pisti jókedvűen.
  • Egyébként te mióta ralizol?
  • Jó, hogy nem az életkoromat kérdezted, szóval nyugodtan rávághatom a választ. 2000 környékén kezdődött a sportág iránti vonzalmam, és ez napjainkban is tart. Így időnként összedugjuk a fejünket a csapattal és Zsolttal, aztán simán csak jól érezzük magunkat valamilyen versenyautóban, valamelyik futamon, ahol én vagyok a pilóta, Zsolt pedig az alkalmi navigátorom.
  • Most mivel indultok előfutóként Salgótarjánban?
  • Egy ideje a saját Mitsubishimmel csapatjuk, de egyébként több típust is volt már lehetőségünk kipróbálni egy-egy verseny erejéig. Most viszont a versenyautóm kapott egy kis fejlesztést erre az idényre, ezért mint előfutók leteszteljük. Szeretnénk, ha a közeljövőben minden rendbe lenne vele az éles bevetéseken.
  • Akkor ez egy szezonindító tesztautózás lesz?
  • Igen, ez tökéletesen megfelel annak. Szeretnénk Zsolttal és a csapattal minden percét élvezni a versenynek, miközben kitapasztaljuk, mit bír jelenleg a technika, egyúttal ráhangolódunk a 2022-es évadra. Emellett úgy gondoltuk, hogy adóznánk a régi tarjáni rally legendák emléke előtt, akik sajnos már nincsenek közöttünk. Már csak azért is, mert annak idején a Salgó Rallyk nélkülük nem voltak elképzelhetők. Úgy döntöttünk, hogy azzal állítunk nekik emléket, hogy a 2022-es idénynyitó Salgó Rallyn az indulásunkat előfutóként nekik ajánljuk.
    Két nagyszerű sportemberről beszélünk, akik Salgótarjánban éltek, dolgoztak és a város elismert polgárai voltak. Keill József „Dodi” (1954-2020) és Vajvoda Sándor „Skodaprofesszor” (1954-2021), akik lelkesen szerepeltek a versenyeken és vitték Salgótarján jó hírét. Gyakori győzelmeik példaként élnek a mai versenyzők előtt.

Szöveg: Tiba Anita
Fotók: Bakó Rally Team/Molnár István

Még több bejegyzés

Fordulhatna a széljárás

Bosszantó. Balszerencsés. Feledhető. Hosszan lehetne sorolni az ilyen és ehhez hasonló jelzőket Velenczei Ádám tavalyi bajnoki szereplésével kapcsolatban. Semmi, de

Tovább »