Boldogkő Rally - 2021

Köszöntő

Tisztelt Sportrajongók, Kedves Barátaim!

Nagy örömömre szolgál, hogy idén Miskolc helyett Boldogkőváralján kerül megrendezésre a szezonnyitó Rally 1-es futam. A járványügyi korlátozások miatt az I. Therwoolin Boldogkő Rally futamait sajnos nézők nélkül, zárt kapus rendszerben kell megendezni, azonban úgy gondolom, így is jelentős siker, hogy Boldogkőváralja ezzel a versennyel felkerül a magyar autósport térképére.

A Zemplén kapujában, Abaújban fekvő településünk lakói híresek vendégszeretetükről, így nem előzmények nélküli a helyszín választása. Boldogkő várának ismertsége, népszerűsége, a várhoz kapcsolódó, nagy létszámú látogatót vonzó rendezvényeink – Fröccsfesztivál, Középkori Várjátékok, Csülkös-Pálinkás nap -, illetve garantált hétvégi programjaink sikerei mind-mind hozzájárultak Boldogkőváralja növekvő látogatottságához. Az önkormányzat által szervezett események mellett meg kell említenem a BESTILLO Pálinkaház népszerű és színvonalas Gönci Barack Fesztiválját, illetve a vár alatt található Castrum Boldua középkori étterem gasztronómiai különlegességeit.

Külön köszönet illeti Péli Tibor urat, az étterem vezetőjét, egyben kitűnő rally pilótát, akinek komoly szerepe volt abban, hogy községünk adhat helyszínt ennek a nagy izgalommal várt, látványos sporteseménynek. A szezonnyitó rally futamhoz a rendezőknek jó munkát, a versenyzőknek sportszerű küzdelmet kívánok!

Az autósport szerelmeseit pedig arra biztatom, hogy ha nézőként nem is, de a későbbiekben látogassanak el Boldogkőváraljára, vegyék igénybe minőségi szolgáltatásainkat, csodálják meg a várat és ezt a gyönyörű tájat!

Üdvözlettel:
Zavodni Ferenc,
Boldogkőváralja Község polgármestere

Az abaúji – és a zempléni vidék évtizedek óta szoros barátságot ápol a ralisporttal. Kiváló versenyek, maradandó emlékek és számos történet fűződik azokhoz a futamokhoz, amelynek ez a környék adott otthont. Az adottságokat nem csak a múltban, hanem a jelenben, és reményeink szerint a jövőben is ki tudjuk majd használni. Az I. Therwoolin Boldogkő Rallyn egy olyan központot fedezett fel magának a szakág, amely ebből a szempontból még érintetlen volt. A csodálatos természeti környezet azonban egész biztos, hogy mindenkit lenyűgöz majd a verseny hétvégéjén.

Boldogkőváralján és a környező településeken vendégszerető, barátságos emberek élnek, akik jó szívvel fogadják a kiváló sportolók érkezését. Velük együtt mindent megteszünk annak érdekében, hogy a futam idején a sportolók a lehető legjobban érezzék magukat. A rali egy olyan sport, amelyet ezrek, adott esetben tízezrek figyelnek a helyszínen, a pandémia miatt azonban most erre nincs lehetőség. Mi sajnáljuk a legjobban, hiszen megyénk ezen részének rendkívül fontos a turizmus, az idegenforgalom fejlesztése. Ugyanakkor abban bízunk, hogy a szigorú egészségügyi előírások mellett hozzánk látogató versenyzők, navigátorok, csapattagok elviszik az abaúji és a zempléni régió jó hírét, a koronavírus járvány után pedig a ralifutam hatására is sokan felkeresik majd a térségünket.

Szokás mondani: új év, új remények. Ez esetben is bizakodunk. Bizakodunk, hogy a 2021-es évben a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is szoros, és izgalmas lesz a hazai ralibajnokság, ahol a legjobb magyar párosok mellett több külföldi sztárt is köszönthetünk majd. Kissé megcsúszva, de idén először bajnoki pontokért megy a küzdelem. Olyan pályákon, amelyek ugyancsak szerves részét képezik a hazai ralisport történelmének. Ezt a történelmet közösen tovább írjuk.

Kívánom, hogy az I. Therwoolin Boldogkő Rallyna benevezett párosok eredményesen szerepeljenek, mindenki úgy induljon el haza Boldogkőváraljáról, hogy akár sportolóként, akár magánemberként szívesen térjen vissza.

Sportbaráti üdvözlettel:
Hörcsik Richárd, országgyűlési képviselő,
az I. Therwoolin Boldogkő Rally fővédnöke

Vigyázz, kész, rajt!

Elérkezik a szezonnyitó ideje, amit mindig nagyon várunk. Az új év első versenye előtt rendre felfokozott az érdeklődés, nagy számban érkeznek a futam központjába a csapatok, a résztvevők és a szurkolók. A rajongókra, a drukkerekre ezúttal nem számíthatunk, de bízunk benne, hogy 2021-ben ez lesz az egyetlen ilyen eset. Nagyon szeretnénk, ha a következő viadaltól kezdve a mi életünk is visszatérne a megszokott kerékvágásba.

Azt viszont ki kell emelnem az elmúlt időszakkal kapcsolatban, hogy a magyar autósport a vírustól megnehezített hónapokban is fejlődni tudott. Ezért hálásak lehetünk a rendezőknek, a csapatoknak, a versenyzőknek és természetesen a támogatónak is. Azoknak a partnereinknek, akik a nehéz gazdasági helyzet ellenére is kitartottak szeretett sportunk mellett. A zárt kapus rendezvények idején a média szerepe még fontosabb, hiszen ők jelentik a közvetlen hidat a rendezvény és távolmaradt érdeklődők között. Éppen ezért valamiennyi média-munkatársnak hálásak vagyunk és köszönettel tartozunk. Természetesen akkor is szükség lesz rájuk, amikor változik a helyzet, és ismét fogadhatunk közönséget.

A magyar rali bajnokság erős. Ezt bizonyította tavaly, tavaly előtt és a korábbi években többször is. Óriási csata zajlik az élmezőnyben, nagy küzdelemben dőlnek el a helyezések a többi kategóriában is. A sorozatunk stabilitását mutatja, hogy a hazai csapatok mellett egyre többen érdeklődnek a rendezvényeink iránt külföldről is. Sztárokat, olykor világsztárokat fogadhatunk, ami komoly rangot, nagy megtiszteltetést jelent számunkra. A magyar versenyzőknek pedig újabb megmérettetési, adott esetben tanulási lehetőséget.

Éppen ezért mindenkit szeretett várunk és látunk a bajnokságunkban, erre az évre pedig ismét jó versenyeket, szoros csatákat és sportszerű, felejthetetlen versenyeket kívánok. Kezdődjön tehát a szezon egy új, de egyben csodálatos helyszínen, valamint tradicionális és közkedvelt aszfaltos gyorsasági szakaszokon. Vigyázz, kész, rajt!

Sportbaráti üdvözlettel:
Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke.

Versenykiírás

I. Therwoolin Boldogkő Rally

Az alábbi linken elérheted a teljes versenykiírást!

Hírek a rally világából

Tizedre azonos idők

Nógrádi pályákon és a Mátrában kijelölt szakaszokon zajlik a Salgó Rally hétvégi programja. A magyar rali bajnokság harmadik futamát két nap alatt teljesíti a közel

Tovább olvasom »

Bátran a hazai versenyen

Nagyon várja a bajnokság harmadik futamát Velenczei Ádám, hiszen a nógrádi születésű versenyzőnek a salgótarjáni központú verseny és a hozzá tartozó pályák hazainak számítanak. Az

Tovább olvasom »

Program

I. Therwoolin Boldogkő Rally

Április 16. (péntek):
8:00 – 18:00 – Itiner kiadása – és adminisztratív átvétel
Versenyiroda: Boldogkőváralja, Faluház – Kossuth L. utca 40.

Április 17. (szombat):
8:00 – 14:00 – Technikai átvétel

Pályabejárás: 2021. április 17. (péntek) 8:00 – 2021. április 18. (szombat) 12.00-ig.

Április 18. (vasárnap):
Gyorsasági szakaszok
8:23, GY1 – Viszló – Bódvalenke/1
9:11, GY2 – Meszes – Rakaca/1
9:49, GY3 – Kányi elágazás – Hernádvécse/1
12:27, GY4 – Viszló – Bódvalenke/2
13:15, GY5 – Meszes – Rakaca/2
13:53, GY6 – Kányi elágazás – Hernádvécse/2
16:31, GY7 – Viszló – Bódvalenke/3
17:19, GY8 – Meszes – Rakaca/3
17:57, GY9 – Kányi elágazás – Hernádvécse/3
18:57, az I. Therwoolin Boldogkő Rally célja

Hirdetőtábla

Hasznos információk

Térképek

I. Therwoolin Boldogkő Rally

Boldogkő Rally Hírek

Eljött az ERC rajt ideje

Herczig Norbert és Ferencz Ramón erre készült az elmúlt nyolc hónapban: a hétvégén a Lengyel Rallyval megkezdik a 2021-es ERC szezont. A nyolcfutamos Európa-bajnokság első

Tovább olvasom »

Sajtóiroda

Az I. Therwoolin Boldogkő Rally sajtóirodájának helyszíne, és nyitva tartása

Helyszín

Boldogkőváralja, Faluház – Kossuth u. 40.

Nyitva tartás:

Április 17., szombat – 16.00 – 20.00

Április 18., vasárnap – 7.30 – díjkiosztó vége +1 óra

Sajtó – és médiafelelős
Marosréti Ervin
+36 20 925 87 37
marosreti.ervin@gmail.com