Boldogkő Rally - 2022

Köszöntő

Az abaúji – és a zempléni vidék évtizedek óta szoros barátságot ápol a ralisporttal. Kiváló versenyek, maradandó emlékek és számos történet fűződik azokhoz a futamokhoz, amelynek ez a környék adott otthont. Az adottságokat nem csak a múltban, hanem a jelenben, és reményeink szerint a jövőben is ki tudjuk majd használni. Az II. Therwoolin Boldogkő Rallyn egy olyan központot fedezett fel magának a szakág, amely ebből a szempontból egészen a tavalyi esztedőig még érintetlen volt. A csodálatos természeti környezet azonban mindenkit lenyűgözött a debütálás alkalmával.

Boldogkőváralján és a környező településeken vendégszerető, barátságos emberek élnek, akik jó szívvel fogadják a kiváló sportolók érkezését. Velük együtt mindent megteszünk annak érdekében, hogy a futam idején a sportolók a lehető legjobban érezzék magukat. A rali egy olyan sport, amelyet ezrek, adott esetben tízezrek figyelnek a helyszínen, erre szerencsére a Pandémia okozta nehéz időszak után végre ismét lehetőség nyílik. Megyénk ezen részén rendkívül fontos a turizmus, az idegenforgalom fejlesztése, ezért mindenkit bátorítok, hogy látogasson el hozzánk. Emlékezhetünk rá, hogy tavaly viszonylag zárt körben rendeztük meg a rali futamunkat, most azonban nem csupán a versenyzők és a csapattagok, hanem a szurkolók számára is kinyílt a világ. Jöjjenek el hozzánk, ismerjék meg a környék természeti szépségét, és érezzék magukat nagyon jól a hétvége során.

Bizakodunk, hogy 2022-ben a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is szoros, és izgalmas lesz a hazai ralibajnokság, ahol a legjobb magyar párosok mellett több külföldi sztárt is köszönthetünk majd. A salgótarjáni szezonnyitó után a II. Therwoolin Boldogkő Rallyn másodszor megy pontokért a küzdelem. Olyan pályákon, amelyek ugyancsak szerves részét képezik a hazai ralisport történelmének. Ezt a történelmet közösen tovább írjuk.

Kívánom, hogy az II. Therwoolin Boldogkő Rallyra benevezett párosok eredményesen szerepeljenek, mindenki úgy induljon el haza Boldogkőváraljáról, hogy akár sportolóként, akár magánemberként szívesen térjen majd vissza.

Sportbaráti üdvözlettel:
Hörcsik Richárd, országgyűlési képviselő,
az II. Therwoolin Boldogkő Rally fővédnöke

Az abaúji – és a zempléni vidék évtizedek óta szoros barátságot ápol a ralisporttal. Kiváló versenyek, maradandó emlékek és számos történet fűződik azokhoz a futamokhoz, amelynek ez a környék adott otthont. Az adottságokat nem csak a múltban, hanem a jelenben, és reményeink szerint a jövőben is ki tudjuk majd használni. Az I. Therwoolin Boldogkő Rallyn egy olyan központot fedezett fel magának a szakág, amely ebből a szempontból még érintetlen volt. A csodálatos természeti környezet azonban egész biztos, hogy mindenkit lenyűgöz majd a verseny hétvégéjén.

Boldogkőváralján és a környező településeken vendégszerető, barátságos emberek élnek, akik jó szívvel fogadják a kiváló sportolók érkezését. Velük együtt mindent megteszünk annak érdekében, hogy a futam idején a sportolók a lehető legjobban érezzék magukat. A rali egy olyan sport, amelyet ezrek, adott esetben tízezrek figyelnek a helyszínen, a pandémia miatt azonban most erre nincs lehetőség. Mi sajnáljuk a legjobban, hiszen megyénk ezen részének rendkívül fontos a turizmus, az idegenforgalom fejlesztése. Ugyanakkor abban bízunk, hogy a szigorú egészségügyi előírások mellett hozzánk látogató versenyzők, navigátorok, csapattagok elviszik az abaúji és a zempléni régió jó hírét, a koronavírus járvány után pedig a ralifutam hatására is sokan felkeresik majd a térségünket.

Szokás mondani: új év, új remények. Ez esetben is bizakodunk. Bizakodunk, hogy a 2021-es évben a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is szoros, és izgalmas lesz a hazai ralibajnokság, ahol a legjobb magyar párosok mellett több külföldi sztárt is köszönthetünk majd. Kissé megcsúszva, de idén először bajnoki pontokért megy a küzdelem. Olyan pályákon, amelyek ugyancsak szerves részét képezik a hazai ralisport történelmének. Ezt a történelmet közösen tovább írjuk.

Kívánom, hogy az I. Therwoolin Boldogkő Rallyna benevezett párosok eredményesen szerepeljenek, mindenki úgy induljon el haza Boldogkőváraljáról, hogy akár sportolóként, akár magánemberként szívesen térjen vissza.

Sportbaráti üdvözlettel:
Hörcsik Richárd, országgyűlési képviselő,
az I. Therwoolin Boldogkő Rally fővédnöke

Vigyázz, kész, rajt!

Elérkezik a szezonnyitó ideje, amit mindig nagyon várunk. Az új év első versenye előtt rendre felfokozott az érdeklődés, nagy számban érkeznek a futam központjába a csapatok, a résztvevők és a szurkolók. A rajongókra, a drukkerekre ezúttal nem számíthatunk, de bízunk benne, hogy 2021-ben ez lesz az egyetlen ilyen eset. Nagyon szeretnénk, ha a következő viadaltól kezdve a mi életünk is visszatérne a megszokott kerékvágásba.

Azt viszont ki kell emelnem az elmúlt időszakkal kapcsolatban, hogy a magyar autósport a vírustól megnehezített hónapokban is fejlődni tudott. Ezért hálásak lehetünk a rendezőknek, a csapatoknak, a versenyzőknek és természetesen a támogatónak is. Azoknak a partnereinknek, akik a nehéz gazdasági helyzet ellenére is kitartottak szeretett sportunk mellett. A zárt kapus rendezvények idején a média szerepe még fontosabb, hiszen ők jelentik a közvetlen hidat a rendezvény és távolmaradt érdeklődők között. Éppen ezért valamiennyi média-munkatársnak hálásak vagyunk és köszönettel tartozunk. Természetesen akkor is szükség lesz rájuk, amikor változik a helyzet, és ismét fogadhatunk közönséget.

A magyar rali bajnokság erős. Ezt bizonyította tavaly, tavaly előtt és a korábbi években többször is. Óriási csata zajlik az élmezőnyben, nagy küzdelemben dőlnek el a helyezések a többi kategóriában is. A sorozatunk stabilitását mutatja, hogy a hazai csapatok mellett egyre többen érdeklődnek a rendezvényeink iránt külföldről is. Sztárokat, olykor világsztárokat fogadhatunk, ami komoly rangot, nagy megtiszteltetést jelent számunkra. A magyar versenyzőknek pedig újabb megmérettetési, adott esetben tanulási lehetőséget.

Éppen ezért mindenkit szeretett várunk és látunk a bajnokságunkban, erre az évre pedig ismét jó versenyeket, szoros csatákat és sportszerű, felejthetetlen versenyeket kívánok. Kezdődjön tehát a szezon egy új, de egyben csodálatos helyszínen, valamint tradicionális és közkedvelt aszfaltos gyorsasági szakaszokon. Vigyázz, kész, rajt!

Sportbaráti üdvözlettel:
Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke.

Versenykiírás

II. Therwoolin Boldogkő Rally

Az alábbi linken elérheted a teljes versenykiírást!

Hírek a rally világából

Fordulhatna a széljárás

Bosszantó. Balszerencsés. Feledhető. Hosszan lehetne sorolni az ilyen és ehhez hasonló jelzőket Velenczei Ádám tavalyi bajnoki szereplésével kapcsolatban. Semmi, de tényleg semmi nem jött össze

Tovább olvasom »

Program

II. Therwoolin Boldogkő Rally

Rally1, Rally1-ORC, Historic

Április 22. (péntek):

8:00 – 10:00, Adminisztratív átvétel, itiner kiadása

Boldogkőváralja, Boldogkői vár

16:00 – 21:00, Technikai átvétel

8:00 – 20:00, Pályabejárás

 

Április 23. (szombat):

Gyorsasági szakaszok

8:28, GY1 – Hernádvécse – Kányi elágazás/1

9:11, GY2 – Rakaca – Meszes/1

9:59, GY3 – Bódvalenke – Viszló/1

12:32, GY4 – Hernádvécse – Kányi elágazás/2

13:15, GY5 – Rakaca – Meszes/2

14:03, GY6 – Bódvalenke – Viszló/2

16:36, GY7 – Hernádvécse – Kányi elágazás/3

17:19, GY8 – Rakaca – Meszes/3

18:07, GY9 – Bódvalenke – Viszló/3

19:17, Ünnepélyes díjkiosztó – Boldogkőváralja Hirdetőtábla

Hasznos információk

Térképek

II. Therwoolin Boldogkő Rally

Boldogkő Rally Hírek

Fordulhatna a széljárás

Bosszantó. Balszerencsés. Feledhető. Hosszan lehetne sorolni az ilyen és ehhez hasonló jelzőket Velenczei Ádám tavalyi bajnoki szereplésével kapcsolatban. Semmi, de tényleg semmi nem jött össze

Tovább olvasom »

Sajtóiroda

Az I. Therwoolin Boldogkő Rally sajtóirodájának helyszíne, és nyitva tartása

Helyszín

Boldogkőváralja, Faluház – Kossuth u. 40.

Nyitva tartás:

Április 17., szombat – 16.00 – 20.00

Április 18., vasárnap – 7.30 – díjkiosztó vége +1 óra

Sajtó – és médiafelelős
Marosréti Ervin
+36 20 925 87 37
marosreti.ervin@gmail.com