Salgó Rally - 2022

Köszöntő

Tisztelt Szurkolók, Kedves Versenyzők!

Álltuk a sarat a Pandémia idején. Minden előírásnak megfeleltünk a rali futamaink kapcsán, mert bíztunk benne, hogy előbb-utóbb sikerül magunk mögött hagyni ezt az időszakot. Bár a koronavírus továbbra is jelen van az életünkben, de az enyhítő intézkedések megérkeztek. Még az idei szezonnyitó előtt, ezért reménykedünk abban, hogy végre a tervezett és elfogadott versenynaptárunk szerint, és a közönség korlátozás nélküli jelenléte mellett rendezhetjük meg a futamainkat.

A rali ugyanis így teljes. A folyamatosan fejlődő autókkal és csapatokkal, az egyre képzettebb versenyzőkkel valamint a szurkolókkal. Bízom benne, hogy rövidesen ismét tízezrek gondolják úgy, hogy eljönnek egy-egy magyar bajnoki futamra. Halkan jegyzem meg, hogy idén is érdemes lesz. Új kategóriák, színvonalas versenyek, a hazai elit és világsztárok várnak ránk. Arra lehet tippelni, hogy kik lesznek harcban az abszolút bajnoki címért, de ahhoz már komoly bátorság kell, hogy megjósoljuk a végső győztest. Ez ugyanis lehetetlen, csupán az biztos, hogy óriási csata lesz minden egyes versenyhétvégén.

A magyar rali fejlődik, ez a jövőbe mutat. Ugyanakkor megőrizzük a hagyományainkat is, hiszen idén is tradicionális helyszínekre látogatunk el. Egyértelműen ide tartozik Salgótarján, ilyen rendezvény a Salgó Rally. A rendezvény gazdag történelmét 1974 óta írják korszakos egyéniségek. Voltak ugyan hullámvölgyek, de az elmúlt években a nógrádi megyeszékhely ismét stabilizálta a helyét a naptárban.

Végre elkezdődik. Hosszú szünet után mindenki várja, hogy ismét volán mögé, vagy éppen a navigátor székbe üljön. Mi pedig kívülről nézve azt várjuk, hogy ugyanolyan szoros és kiélezett csatát vívjak egymással a párosok, mint tették azt az elmúlt években.

Elkészülni, vigyázz, rajt! Hajrá Magyar Rali, Hajrá Salgótarján!

Oláh Gyárfás
elnök, Magyar Nemzeti Autósport Szövetség

Tisztelt Versenyzők, Szurkolók, Kedves Vendégeink!

Közel ötven éve, 1975-ben került a rali országos térképére Salgótarján, amikor Salgó Kupa elnevezéssel került sor ennek az izgalmas és látványos sportágnak az első versenyére városunkban és az azt körülölelő csodálatos tájakon.

Most, hogy 2022-ben a várossá válás 100. évfordulóját ünnepeljük, talán minden korábbinál fontosabb, hogy ilyen rangos sporteseménynek adjon otthont Salgótarján. A „Salgótarján 100 éve város” emlékév számos nagyrendezvénye között kiemelt helyet foglal el az idei verseny, mely – kisebb megszakítással ugyan – 47 éve vonzza szűkebb pátriánkba a ralisport versenyzőit, rajongóit. Mindez azt jelenti, hogy a 100 éves város történetének közel felét végigkísérte a népszerű viadal, így a Salgó Rally beírta magát a város sporttörténelmébe.

A centenárium évében külön öröm számunkra, hogy a sportági szakszövetség és Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata közös szándékának megfelelően március 26-án újra városunkban köszönthetjük a hazai rali sport élmezőnyét és a szurkolókat A verseny a Nemzetközi Automobil Szövetség Közép-európai Zóna kupájának és a magyar bajnokság nyitó futama, ami tovább emeli a rendezvény rangját.

A Salgó Rally ma a város sportturisztikai szempontból legnagyobb volumenű versenye, amikor nemzetközileg is nagy figyelem irányul a rendezvényre. Önkormányzatunk ebben az esztendőben is minden rendelkezésére álló támogatást megad a futam sikeres lebonyolításhoz, bizonyítva, hogy Salgótarján továbbra is a rali fellegvára, a város sportélete és a sportág törekvései elválaszthatatlanok egymástól.

Bízom abban, hogy a sportvezetők, versenyzők és szurkolók felejthetetlen élményekkel, szép emlékekkel térnek haza, megismerve a 100 éves Salgótarján csodálatos természeti környezetét és látnivalóit, a fejlődő várost.

Tisztelettel köszöntöm a futamra érkező vendégeket Salgótarjánban. A versenyzőknek sikeres szereplést, a nézőknek jó szurkolást kívánok.

Fekete Zsolt
Salgótarján Megyei Jogú Város polgármestere

Versenykiírás

Az alábbi linken elérheted a teljes versenykiírást!

Hírek

Fordulhatna a széljárás

Bosszantó. Balszerencsés. Feledhető. Hosszan lehetne sorolni az ilyen és ehhez hasonló jelzőket Velenczei Ádám tavalyi bajnoki szereplésével kapcsolatban. Semmi, de tényleg semmi nem jött össze

Tovább olvasom »

Program

Rally1, Rally1-ORC

Március 25., péntek

Adminisztratív átvétel

08:00 – 10.00 Salgó Vagyon Székház

Technikai átvétel

16:00 – 21.00 Nógrád Megyei Közlekedési Hatóság

08:00 – 20:00 Pályabejárás

Március 26., szombat

Gyorsasági szakaszok

8:04, GY1 – Salgótarján – Kazár – Vizslás/1

8:37, GY2 – Bátonyterenye – Szuha – Mátraalmás/1

9:45, GY3 – Cered – Tótújfalu – Zagyvaróna/1

11:11, GY4 – Salgótarján – Kazár – Vizslás/2

11:44, GY5 – Bátonyterenye – Szuha – Mátraalmás/2

12:52, GY6 – Cered – Tótújfalu – Zagyvaróna/2

14:18, GY7 – Salgótarján – Kazár – Vizslás/3

14:51, GY8 – Bátonyterenye – Szuha – Mátraalmás/3

15:59, GY9 – Cered – Tótújfalu – Zagyvaróna/3

16:40, Céldobogó – Salgótarján, Kisfőtér

Hirdetőtábla

Hasznos információk

Térképek

Salgó Rally 2022

Partnereink

Keletautósport